Zašto mokru kosu nikad ne treba vezati u rep ili punđu?

Lifestyle 13. avg 202221:06 > 14. avg 2022 08:25 2 komentara
Shutterstock

Leto može biti poprilično nemilosrdno za našu kosu, a ako želite da je zaštitite od pucanja onda bi trebalo da se pridržavate vrlo specifičnog trika: nikada ne vežite kosu u punđu ili rep dok je mokra.

Ponekad jednostavno rešenje deluje tako praktično – posle plivanja u jezeru, reci, moru ili bazenu, brzo vezivanje kose u punđu ili rep pomaže da mokri pramenovi ne padaju na lice i ne smetaju. Međutim, vezivanje mokre kose može imati dugoročne negativne posledice.

Stručnjak za kosu Rejčel Valentajn podelila je svoje znanje sa pratiocima na TikToku. Ona u videu pokazuje jednu vlas i šta se s njom događa kada se mokra veže.

„Umočila sam ovaj pramen da vam pokažem. Kad je kosa mokra, ponaša se kao gumica, rasteže se i povlači. Ali ponekad, kao što ste upravo videli, pukne“, objasnila je Rejčel u videu.

Kada je kosa suva, ne rasteže se. Dakle, veća je verovatnoća da ćete ošteti kosu ako je mokru vežete u punđu ili rep. Tada je kosa mnogo osetljivija, rasteže se, a ponekad i pukne, prenosi tportal.

Šta učiniti s mokrom kosom

U komentarima ispod videa raspravljalo se o alternativama i predloženo je nekoliko dobrih ideja o tome šta učiniti s mokrom kosom. Jedna korisnica je upitala: „Može li se mokra kosa labavo isplesti u pletenicu?“

Rejčel je odgovorila: „Da, ako je potrebno, to bi bilo u redu!“

Međutim, po pitanju lepote i zdravlja, kosu bi bilo najbolje pustiti da se osuši na vazduhu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare