Žena pokušala da prepliva Lamanš – nije ni slutila ko će joj praviti društvo

Lifestyle 12. jun 202415:03 6 komentara
Instagram/evabuzo

Plivačica Eva Buzo prošle nedelje je preplivala Lamanš, ali je u nekoliko navrata želela da odustane zbog teških uslova, sve dok joj se nije pridružio neočekivani gost.

Buzo je u objavi na Instagramu otkrila da joj je uveče bilo toliko hladno da je mislila da neće uspeti u svom poduhvatu. Ali u jednom trenutku joj se pridružila foka koja ju je podsetila na Gertrudu Ederle, prvu ženu koja je preplivala Lamanš, prenosi Index.hr.

View this post on Instagram

A post shared by Eva Buzo (@evabuzo)

„Bilo je jako teško da plivam, a voda je bila tako hladna. Temperatura vode je bila 13 stepeni, a temperatura vazduha 10 stepeni. Mislila sam da ću moći da se zagrejem i nastavim do cilja ako izdržim do izlaska sunca. Ali sat vremena pre izlaska sunca, imala sam osećaj da neću uspeti dok se ne pojavila foka Trudi“, napisao je Buzo.

Dalje je dodala:

„Plivala je i igrala se sa mnom, plivala je ispod mene i gledala gore, dodirivala mi prste njuškom. Odlično se zabavljala i odvlačila me od svega ostalog. Pomislila sam: ‘Vau, ovo mora da je Trudi Ederle, prvo žena koja je preplivala Lamanš 1926. Došla je da mi pomogne da izdržim do izlaska sunca.’ Plivala je sa mnom sve dok se sunce nije pojavilo na horizontu i onda je otišla dalje. Nikada neću zaboraviti taj magični trenutak“.

Objava je postala viralna na Instagramu, gde ju je pogledalo više od 2,7 miliona ljudi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare