Znate li šta znače inicijali na M&M bombonama?

Lifestyle 30. sep 202214:06 komentar
bombone mm
Berenice Calderón from Pixabay

Da li ste se ikada zapitali što zapravo znače M&M inicijali na popularnim bombonama? Ove šarene čokoladne bombone mnogima su omiljeni slatkiš, ali ljudi tek sada počinju da se pitaju koje je značenje inicijala utisnutih na njima. Iako su nastali još 1941, retki su se zapitali šta tačno znači njihovo ime.

Prvi inicijal početno je slovo imena Mars, a drugi označava ime Murrie.

Mars & Murrie, odnosno Forrest E. Mars Sr. i Bruce Murrie osnivači su ovog brenda. Forrest E. Mars je inače sin Franka C. Marsa, osnivača brenda Mars, a dobio je ideju da stvori čokoladne bombone dok je pokušavao da pronađe rešenje kako da se čokolada ne otopi prebrzo. Udružio se sa sinom direktora poznatog Hershey Chocolate brenda i zajedno su stvorili M&M bombone.

Zanimljivo, bombone su dizajnirane s namerom da ih vojnici mogu nositi sa sobom bez straha da će im se čokolada otopiti. Nakon što se rat završio, Mars je postao potpuni vlasnik brenda.

Mnoge je iznenadila činjenica da su bombone kreirane za vojnike u Drugom svetskom ratu, dok su neki na Redditu komentarisali da su uvek mislili da inicijali znače “mmmm”, zvuk koji ispuste dok ih jedu.