Divlja patka „redovan gost“ porodice Bodiroga: Čim se vraća, dobri smo domaćini

Ljubimci 04. jun 202111:22 > 11:42 6 komentara

Porodica Bodiroga sa Novog Beograda već treću godinu zaredom domaćin je neobičnom gostu - divlja patka Savka i ove godine ugnezdila se kraj njihovog prozora, a uskoro se očekuje da stignu i pačići.

Pačići još nisu došlki na svet, tek treba da dođu, porodica Bodiroga to iščekuje svakog dana. Ni njima, kažu, nije najjasnije zašto je Savka već treću godinu zaredom na njihovom prozoru.

„Nas je to stvarno iznenadilo, prve godine smo mislili da je slučajno, druge možda opet slučajno, međutim, sad kad je treća godina vidimo da nije. Nije to neki komfor, suprotno smo okrenuti od Save, ne znam zašto je tu“, kaže Sanja Bodiroga.

Kako je rekla, na Savi ih ima, jer moraju da budu u vodi.

Divlja patka Savka
N1

„Pretpostavljam da je sa Save, tamo ih ima dosta“, kaže Sanja.

Kaže da ona treba da leži 28 dana, ali ne snese sva jaja isti dan. Svi pačići se odjednom izlegu, kaže.

„Svake godine se izlegu tu, mi smo u hodu saznavali šta da radimo. Rekli su nam da moramo da ih obezbedimo, jer ne mogu da jedu na suvom, da moramo da ih evakuišemo…“, priča ona.

Prema njenim rečima, Savka je dobar gost, „malo prlja, ali zanimljivo je“.

„Nama su rekli, ako nam smeta da moežmo jaja u šipražje skloniti, ja zaista to ne bih, žao mi je. Nije nikakva obaveza, ali opet moramo da budemo u pripravnosti. Verovatno smo dobri domaćini, kad se vraća već treću godinu“, kaže Sanja.

Dodaje da su prve godine pokušali da je hrane.

„Razne žitarice, zrnevlje, salatu… Ali to sve mora da bude u vodi, zbog kljuna, ali nije jela. Ona svaku noć odlazi između dva i tri. Sve što radimo je da je ne diramo i ne uznemiravamo. Iznenadi nas svake godine, ali ove godine smo mislili da neće uopšte doći, ali rekli su nam da ove godine sve kasni, pa je i ona zakasnila, ali došla je“, priča Sanja Bodiroga.

Komentari (6)

Vidi sve komentare