Kafić gde vam uz kafu društvo prave mace, a možete ih i poneti kući

Ljubimci 13. jul 202107:06 6 komentara
REUTERS/Leonardo Benassatto

U Gato kafeu, u centru Rio de Žaneira, kafa i čaj se poslužuju uz predenje mačaka i njihovo društvo. I ne samo to, sve je u ovom kafiću u znaku mačaka, a kući uvek možete poći sa jednom od njih.

Između ružičastih zidova na kojima su portreti maca, možete poručiti late kafu sa njihovom siluetom u peni, a dobićete i keksić u obliku šape. Dok uživate u kafi, mačke će vam praviti društvo.

Kafići s mačkama najpre su postali popularni u Aziji, a prvi je otvoren na Tajvanu 1998. godine. Međutim, ono što Gato kafe čini posebnim je što istovremeno funkcioniše i kao mesto za udomljavanje napuštenih mačaka koje je spasila organizacija pod nazivom „Bigodes do Bunker“, prenosi Rojters.

Tokom 2019. godine u Brazilu je bilo 78 miliona kućnih ljubimaca, uglavnom pasa i mačaka, prema podacima brazilskog instituta koji se bavi upravo ljubimcima. Kako su tokom pandemije mnogi vlasnici umrli, a i mnoge porodice prošle kroz haotično finansijsko stanje, mnoge životinje su napuštene i prepuštene sebi.

REUTERS/Leonardo Benassatto
REUTERS/Leonardo Benassatto
REUTERS/Leonardo Benassatto
REUTERS/Leonardo Benassatto

„U Brazilu ima više od 10 miliona mačaka bez doma i mislim da su finansijske poteškoće izazvane pandemijom nažalost uvećale ovaj broj“, rekla je Đovana Molinaro, koja je, inspirisana jednim sličnim kafićem u Japanu, osnovala ovo mesto.

„Postoje i drugi kafići za mačke na svetu, ali ovde smo fokusirani na udomljavanje i dobrobit naših mačaka“, navela je za Rojters.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare