Koliko često treba kupati psa?

Ljubimci 23. jul 202217:27 0 komentara
Shutterstock

Ako osetite da vaš pas ima neugodan miris ili se uprljao, logično je da ćete poželeti da ga okupate. Koliko često treba kupati psa? Odgovor zavisi od rase, načina života i dlake.

Čak se ni veterinari i stručnjaci se ne slažu oko toga koliko često treba kupati pse, ali Američko društvo za sprečavanje okrutnosti prema životinjama preporučuje da to bude jednom u tri meseca.

Pročitajte još

Ako vaš pas voli igru u travi i blatu, verovatno je da ćete ga kupati češće nego psa koji je uglavnom u zatvorenom i voli da provodi vreme sklupčan u vašem krilu, prenosi Index.

Prema sajtu BeChewy, pse srednje i duge dlake treba kupati svakih četiri do šest nedelja, dok bi vlasnici kratkodlakih pasa trebalo da kupaju svoje ljubimce jednom u tri meseca.

Američki kinološki klub savetuje da rase sa gustom dlakom, poput labradora, zlatnih retrivera ili sibirskih haskija, ne kupate prečesto, jer to može da skine masnoću sa kože.

S druge strane, redovno četkanje je potrebno. Dugodlake pse četkajte jednom dnevno, a kratkodlake jednom u nedelju dana. Ako imate psa kojem dlake padaju preko očiju, redovno šišanje takođe je poželjno.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!