Mačka tri nedelje bežala od osoblja aerodroma – konačno uhvaćena

Ljubimci 13. jul 202223:58 > 14. jul 2022 00:00 10 komentara
Tanjug/Courtesy of Massport via AP

Mačka po imenu Rudi, koja je tri nedelje izbegavala aerodromsko osoblje, zaposlene u avio-kompanijama i stručnjake za životinje, otkako je pobegla iz transportera na međunarodnom aerodromu Logan u Bostonu, konačno je uhvaćena, javlja Asošijeted pres.

„Da li od umora ili gladi, nikada nećemo saznati, ali jutros je konačno dozvolila da je uhvate“, rekao je portparol aerodroma.

Mačka je prošla zdravstveni pregled i biće vraćena porodici.

„Izgleda sjajno, srećna je što je sa ljudima i sigurna sam da će biti srećna da se ponovo okupi sa nama“, objavila je vlasnica mačke Peti Nolet Sahli na Fejsbuku.

Sahli je ranije objavila da se porodica vraća u Sjedinjene Američke Države, nakon što je bila angažovana u Nemačkoj sa vojskom, ali kada je njihov let Lufthanze sleteo 24. juna, četvorogodišnja crna mačka sa zelenim očima pobegla je iz kaveza i otišla da juri ptice.

To je pokrenulo ogromnu potragu, koja je uključivala osoblje aerodroma i Lufthanze, građevinske radnike i zagovornike dobrobiti životinja, kao i upotrebu kamera, a Lufthanze je čak angažovala lovca.