Najprivrženije vrste pasa: Oni su prijateljski nastrojeni, nežni i odani

Ljubimci 18. okt 202323:03 16 komentara
Shutterstock/ 4 PM production

Iako svi psi vole svoje vlasnike, neki su manje, neki više privrženi. Neke pasmine će s vlasnikom stvoriti mnogo snažnije veze i odnos.

Pojedini psi jednostavno ne vole da napuštaju vlasnika, vole da budu u njegovoj blizini. Bilo da vole češkanje po leđima ili trbuhu, bilo da im je samo dovoljno da osete vlasnikovu ruku, oni će uvek biti “uz nogu”.

Labrador

Shutterstock/Dora Zett

Labradori su poznati po tome što su izrazito prijateljski nastrojeni, nežni i odani. Gotovo uvek ćete ga naći uz nogu vlasnika.

Zlatni retriver

zlatni retriver
New Africa/Shutterstock

I ova je pasmina poznata po ljupkom i nežnom karakteru, međutim i oni mogu da postanu izrazito vezani uz vlasnike. Obožavaju da se maze, ali nekad u tome stvarno znaju da budu i naporni.

Čivava

Ova sitna pasmina poznata je po tome da se silno veže za vlasnika. Prema nepoznatima je puno nepoverljivija, a prema vlasniku se može  postavljati veoma zaštitnički.

Shutterstock

Jorkširski terijer

Pixabay/Josch13

Jorkširski terijeri stvaraju blisku vezu s vlasnicima, a njihov veliki problem je u tome što znaju da postanu anksiozni i depresivni kad su odvojeni pa i odlazak na posao nekima može da predstavlja problem.

Border koli

Pixabay/825545

Iako se radi o pasmini koju je lako trenirati, jer je silno fokusirana na obavljanje zadataka, jedina stvar koja joj može odvući pažnju osim loptice je – vlasnik. Border koliji jako su odani, ali mogu da postanu pravi prilepci zahtevajući pažnju i maženje.

Australijski ovčar

Shutterstock/ Eve Photography

Ovi prelepi psi jako su odani i stvoriće snažne veze sa svojom porodicom.

Doberman

Shutterstock/ Liudmila Bohush

Dobermani su psi čuvari i prilično su posesivni kad su im vlasnici u pitanju. Uživaju da budu blizu svoje porodice non-stop i uprkos “opasnom” izgledu najčešće su velike maze.

Koker španijel

Shutterstock/ otsphoto

Poznati su po svom predivnom i nežnom karakteru, ali mogu postati anksiozni i nervozni ako im se ne pridaje dovoljno pažnje, piše Times of India.

————————————————————————————————————–

Pogledajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare