„Najveća izložba pasa“ na svetu u Beogradskoj areni, 1267 prijavljenih takmičara

Ljubimci 24. feb 202413:18 19 komentara

Tokom vikenda u Beogradskoj areni održava se najveća izložba pasa na svetu, tako makar najavljuju organizatori.

Reporterka N1 kaže da je izložba počela danas u 9 i trajaće dva dana.

Jelena Nikolić, vlasnica patuljastih šnaucera koji su učesnici ove izložbe kaže da će njeni ljubimci sa ponosom predstavljati i svoju rasu i svoju odgajivačnicu.

„Njihova imena su Petra i Bubu. One se prvi put takmiče, u pitanju su mlade ženke. sa mužjacima smo već dopbili nagrade, pa to očekujemo i od njih“, rekla je Nikolić.

U Beogradskoj areni je postavljeno osam ringova za takmičenje.

Milan Došin, međunarodni kinološki sudija, i Hari Arčon, predsednik Kinološkog saveza Slovenije, navode za N1 da je ovo druga po redu izložba ovakvog tipa.

„Mi imamo dugogodišnju tradiciju. Prošle godine smo imali izuzetan odziv, iz 14 zemalja. Na takmičenju su vrhunske sudije koje u svetu uživaju veliko poštovanje. Ukupno ima prijavljenih 1267 pasa“, kaže Došin.

Ističe da nagrade u vidu lenti i pehara nisu najvažnije, već titule koje psi dobijaju kada pobede.

Arčon je pohvalio organizaciju ove izložbe.

„Ovaj događaj u Beogradu je na visokom nivou i u evropskim razmerama. I sama Arena daje svoju dodatnu čar ovoj izložbi“, ocenio je kinološki sudija iz Slovenije, i najavio veliku evropsku izložbu pasa koja će se održati u Celju, na kojoj se očekuje dolazak oko 14.000 pasa za četiri dana koliko traje ovaj događaj.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare