Pet rasa pasa koje izgledaju strašno, a zapravo su prave maze

Ljubimci 30. sep 202209:25 8 komentara
doga
Pixabay

Svaki pas odraz je svog vlasnika, bez obzira na to o kojoj je rasi ili mešancu reč. Međutim, postoje neke rase pomalo zastrašujućeg izgleda, a koje su po naravi zapravo prave maze.

1. Doga

Mnogi osećaju strah u blizini ovih divovskih pasa, ali zapravo je reč o rasi vrlo umiljate i nežne naravi, pogodnoj za decu i punoj ljubavi. Doge su izrazito društvene i prijateljski raspoložene prema drugim životinjama, uključujući i mačke.

2. Bokser

Ovaj prijateljski raspoloženi i veseli slatkiš slavan je po svojoj sposobnosti da može da oraspoloži svog vlasnika u svakoj situaciji. Učiniće to i tako da mu se „ponudi“ za maženje kada oseti da je njegov vlasnik potišten ili tužan. Možda na prvi pogled izgleda opasno, ali bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji mu zna uzvratiti ljubav, zbog čega može živeti i u stanu.

3. Irski vučji hrt

Jedan od najvećih pasa ujedno je i jedan od najmanje agresivnih pasa. S obzirom na to da se sa svima tako dobro slaže, nije dobar pas čuvar, ali je zato savršen porodični pas. U prošlosti je uzgajan da lovi i ubija vukove. Naraste i više od 80 centimetara (kada stoji na 4 noge) i teži oko 55 kilograma.

4. Engleski buldog

Iako ima vrlo opasni izraz lica, ispod brojnih nabora i oštrog pogleda krije se blagi emotivac koji obožava ljude. Ova je rasa vrlo strpljiva i ne zahteva istrčavanje, a s decom je vrlo pažljiv i smiren. Želite li da vaš psić s vama mirno gleda televiziju ili sjdi pored vas dok opušteno ispijate kafu, buldog je rasa za vas.

5. Leonberger

Ova nemačka rasa uzgajana je za rad, s izgledom koji liči na lava. ali narav mu nimalo nije divlja ni opasna, više nalikuje naravi mice-mace, a ne lavljoj. Leonberger je poslušan i pozdan pas i upravo je ta njegova stabilna narav ono čime se uzgajivači najviše ponose, piše Zadovoljna.hr.

Komentari (8)

Vidi sve komentare