Šapić najavio izgradnju prostora za kućne ljubimce u gradskim parkovima

Ljubimci 04. okt 202214:57 23 komentara
TANJUG/JADRANKA ILIĆ

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će u svim gradskim parkovima, u kojima postoje uslovi, biti izgrađen prostor namenjen kućnim ljubimcima i dodao da će do kraja godine to biti urađeno u dva ili tri parka.

Šapić je povodom Međunarodnog dana zaštite životinja posetio JKP „Veterina Beograd“ i kazao da će biti napravljen tim koji će sa JKP „Gradsko zelenilo“ obići sve parkove i izvestiti grad o mogućnosti izgradnje delova namenjenih kućnim ljubimcima, pre svega psima.

Potom će u naredni gradski budžet biti ubačena stavka za finansiranje izgradnje prostora za kućne ljubimce u parkovima, preneo je Beoinfo.

Šapić je dodao da postoji želja da u jednom beogradskom parku bude napravljen „do sada najveći prostor za kućne ljubimce u ovom delu Evrope“.

„Biće to izuzetno dobro opremljen prostor, sa mnogim rekvizitima, vodom, peskom i svim drugim stvarima koje su potrebne, rekao je Šapić.

Gradonačelnik je dodao da je projekat izgradnje groblja kućnih ljubimaca u toku, i da će to groblje koristiti JKP „Veterina Beograd“.

Komentari (23)

Vidi sve komentare