Tinejdžerka spasila svog psa od poplave, pet sati na krovu čekali pomoć

Ljubimci 31. jul 202216:46 1 komentar
Pat McDonogh/USA Today Network via Reuters

Kloi Adams (17) se u četvrtak ujutru probudila i zatekla pravu noćnu moru. Voda je nadirala iz cevi, probila pločice u kuhinji i vrlo brzo okružila njen dom.

Kako piše CNN, Kloi živi u mestu Vajtsburg u Kentakiju sa dedom i psom, ali se u trenutku poplave zatekla u kući sama sa svojom Sendi, psom kog ima još od detinjstva.

Povezane vesti

„Voda je bila svuda gde sam pogledala. Dobila sam napad panike“, rekla je ona.

Međutim, bila je istrajna u tome da ona i njen pas budu na bezbednom.

Njeni roditelji su se nalazili svega pedesetak metara od Kloi i dovikivali su joj da ostane u kući dok ne stigne pomoć, pošto su telekomunikacione mreže bile u prekidu.

Ipak, ona je u jednom trenutku shvatila da mora da izađe iz kuće kako bi preživela.

„Sledeća misao koju sam imala je da treba da preplivam do ujakove kuće, u kojoj se nalazio ostatak moje porodice. Pustila sam Sendi u vodu, kako bih videla da li ume da pliva, ali pošto nije uspela, vratili smo se u kuću kako bih našla nešto odgovarajuće na čemu bi mogla da pluta“, priseća se tinejdžerka.

Uprkos opasnosti od brzog toka vode i njene dubine, Kloi je, sa Sendi na parčetu nameštaja, preplivala do obližnjeg skladišta, koje jedino nije potonulo u poplavi i popela se na krov.

Na tom krovu su Kloi i njen verni ljubimac proveli više od pet sati, dok nije došao njen rođak sa kajakom da ih spasi. Kada je stigla u kuću svoje bake, tinejdžerka se rasplakala pod naletom emocija i olakšanjem što su sada ona i Sendi bezbedni.

„Moje srce je sa onima koji su izgubili i patili u ovim poplavama mnogo više od mene“, zaključila je tinejdžerka iz Kentakija.