Dreser pasa tri rase nikada ne bi čuvao: Među njima je i „demon od tri kilograma“

Ljubimci 28. sep 202309:06 6 komentara
Shutterstock/ Viorel Sima

Nedavno je jedan dreser pasa na TikToku objavio koje tri rase pasa nikada ne bi čuvao – a jedna od njih je iznenadila mnoge.

Garet King, poznat po svom TikTok kanalu American Standard K9, ima 3,2 miliona pratilaca zahvaljujući svojim korisnim savetima o dresuri pasa. Kaže da je tokom godina rada s psima, razvio jasno mišljenje o rasama koje bi izbegavao.

Dreser je objasnio da je prva rasa koju nikada ne bi uzeo srednjeazijski ovčar.

“Mužjaci ovih pasa mogu da budu teški i preko 77 kilograma i odlični su čuvari stoke.Ali, problem je što ja nemam stoku. Dakle, ako imate stoku kod kuće, možda bi ova rasa mogla da bude korisna za zaštitu stada”, objasnio je.

Druga rasa koju bi izbegao su goniči krvoslednici, zbog njihove masne kože. “Ta masna koža ih čini vrlo smrljivim, bez obzira na to koliko ih često kupali. Miris je teško ukloniti“, otkrio je Garet.

Treća rasa koju nikada ne bi uzeo u obzir je najviše iznenadila – čivava. „Uzeo bih čivavu kada bih želeo demona težine tri kilograma iz podzemlja, koji ne služi ničem osim da mi sedi u krilu i gricka sve što mu dođe na dohvat ruke. Ne, to nije ono što tražim.”

Ljubitelji čivava bili su šokirani Garetovim mišljenjem o tim malim psima.

“Čivave su zapravo vrlo inteligentne, a njihovo agresivno ponašanje često proizlazi iz načina na koji ih ljudi tretiraju kao igračke, umesto kao prave pse”, napisala je jedna žena.

Drugi vlasnik čivave je rekao: “Moja čivava je pravi anđeo. Sve zavisi od pravilnog treninga, nemojte se obeshrabriti! Moja je izuzetno prijateljski raspoložena prema strancima i sve što želi je maženje“.

Bilo je i onih koji su primetili da su “čivave poput mačaka, možete dobiti ili malog đavola ili pravog anđela.”