U Riju de Žaneiru održan karneval za pse

Ljubimci 13. feb 202121:55 > 21:59 1 komentar
AP Photo/Silvia Izquierdo

Karneval u Rio de Žaneiru i prateće proslave ove godine su otkazani, ali su se vlasnici pasa iz tog grada okupili da bi njihovi kostimirani mezimci paradirali na nadmetanju za najbolji kostim.

Tradicionalne ulične zabave i parade oko Sambadroma su otkazane zbog koronavirusa, ali su psi imali svojih pet minuta na „Blokau“. Naziv dogadjaja je kovanica od „kao“ – pas na portugalskom, i „bloko“ – karnevalska žurka.

Psi i njihovi vlasnici su svoju paradu imali u privatnom klubu, pošto je uobičajeno mesto, Avenija Atlantika duž plaže Kopakabana, bilo zatvoreno. Gradonačelnik Rija je u sklopu borbe protiv epidemije zabranio sve javne proslave.

AP Photo/Silvia Izquierdo

„Karioke (nadimak za stanovnike Rija) nose radost karnevala u venama. Pozvali smo ograničenu publiku na komemorativni dogadjaj koji sprečava da se karneval iz 2021. završi kao da se ništa nije desilo. Tokom pandemije su mogi ljudi usvojili pse kao način da prebrode samoću izolacije. Suočeni s korona virusom, mi smo zajedno s našim psima“, rekao je Marko Antonio Marinjo, koji već 18 godina organizuje parade pasa.

AP Photo/Silvia Izquierdo

Na podijumu su, pored ostalih, bili psi obučeni u klovna, Snežanu i Crvenkapu.

Ova parada je za mnoge učesnike bila prilika da na trenutak napuste izolaciju i dožive bar malo karnevalskog duha.

„Nisam mogla da propustim ovo. To je prostrano, provetreno i veoma poznato mesto“, rekla je žena koja je dovela svog jorkširskog terijera obučenog kao lekara, s keceljom, maskom i stetoskopom.

Ona je navela da je to „beg od karantina“ i da su „psi ljude izveli u šetnju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare