Veterinarka navela pet rasa pasa koje nikada ne bi posedovala

Ljubimci 02. jun 202313:06 38 komentara
Shutterstock

Ako razmišljate o udomljavanju ili kupovini psa, britanska veterinarka je otkrila pet rasa pasa koje ona lično ne bi posedovala i navela razloge zašto.

Veliki broj domaćinstava kupilo je kućne ljubimce tokom pandemije koronavirusa. Ali je primećen i veliki procenat pasa koji je napušten. Kriza troškova života donekle je doprinela tome, jer su cene hrane i medicinske nege porasle, piše Express.co.uk.

Ako razmišljate o udomljavanju ili kupovini pasa, britanska veterinarka je otkrila pet rasa pasa koje ona lično ne bi posedovala i navela razloge zašto.

Nemački ovčar

„Apsolutno lepi psi, i odgajani da budu čuvari, ali nisu uzgajani da čuvaju, nego da budu sumnjičavi i anksiozni što ih čini zaista reaktivnim psima“, rekla je veterinarka i dodala da „ako su imali loše iskustvo, nikada ga ne zaboravljaju“.

Ona je konstatovala da su prelepi, ali su veliki i moćni i jednostavno nisu za nju.

Psi sa kratkom njuškom

Sledeći su na spisku psi sa kratkom njuškom.

Povezane vesti

„Opet, apsolutno fantastični mali psi, ali oni ne zaslužuju toliko da pate, a ja ne bih svesno da doprinosim toj patnji“, rekla je veterinarka, misleći na način na koji dišu zbog kratke njuške.

Rase pasa sa kratkom njuškom uključuju opštepoznatog mopsa, francuskog buldoga, boksera i ši-cua.

Border koli

„Broj tri radni pas border koli“, nastavlja veterinarka

Ona je primetila da se ova rasa često kupuje za farme, ali ih drže i kao kućne ljubimce.

„Ogroman broj njih ima probleme sa mentalnim zdravljem – to su psi kojima je potreban posao. Jednostavno nemam dovoljno vremena da uložim u njih da bih bila sigurna da imaju najbolji život upravo pored mene“, rekla je veterinarka.

Šar pej

„To je rasa koja mi se lično ne sviđa“, rekla je ona i dodala da ta rasa ima mnogo zdravstvenih problema i mnogo problema u ponašanju – što se odnosi na njihovo zdravlje, oni imaju bol i nelagodu – i to ih čini mrzovoljnima.“

Bernardinac

Broj pet je pas St. Bernard, poznat i kao Bernardinac ili bilo koji veliki pas koji balavi.

„To su zaista divni psi, veoma slatki – ali iskreno, ja jednostavno nisam dovoljno dobra domaćica da držim korak sa ovim momcima“, zaključila je veterinarka.