(VIDEO) 100 haskija „pobeglo sa radnog mesta“: Zauzeli tržni centar

Ljubimci 11. apr 202413:20 5 komentara
printscreen/youtube

Grupa od stotina haskija iznenada se pojavila u kineskom tržnom centru.

Tržni centar u kineskom gradu Šenžen u provinciji Guangdong preplavio je čopor haskija koji je pobegao iz „pet kafea“ pre oko tri nedelje, prenose kineski mediji.

Stotinu pasa uzbuđeno je dojurilo u tržni centar, ali nisu izazvali paniku među kupcima i posetiocima. Naime, haskiji se uzgajaju da bi se družili sa ljudima u takozvanim pet kafićima, „kafeima sa kućnim ljubimcima”.

Prema pisanju kineskog lista South China Morning Post, psi su se uznemirili kada je vlasnik, kojeg nije bilo nekoliko meseci, došao u bar. Tada je u lokal ušla mušterija koja je zaboravila da zatvori vrata, što su psi iskoristili.

Radnici kafića su odmah reagovali i krenuli za psima, ali je trebalo dobar sat pre nego što su pronašli sve haskije koji su lutali tržnim centrom. Pomogli su im i posetioci i zaposleni u drugim lokalima i radnjama u kojima su se pojavili radoznali kučići. „Namamili smo ih ukusnim pilećim butovima“, rekao je zaposleni u kafiću za lokalnu televiziju, koja je izvestila o događaju.

Kafei za kućne ljubimce, gde ljudi mogu da komuniciraju sa psima, mačkama, zečevima i drugim kućnim ljubimcima, veoma su popularni u Kini i rastu „kao pečurke posle kiše“. U Šangaju je 2020. godine novootvoreno čak 3.638 takvih kafića. Za sat posete kafiću potrebno je izdvojiti od 60 do 200 juana (7,60 do 25,40 evra).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare