Hakovan Twitter nalog HBO

SciTech 17. avg 201717:02 > 17:06
HBO/Promo

Hakerska grupa OurMine hakovala je Twitter nalog televizije HBO, tvitujući poruke koje podstiču ovu kablovsku mrežu da poradi na svojoj bezbednosti.

Grupa OurMine je tvitovala da testira sigurnost HBO i poručila televizijskoj mreži da ih kontaktiraju radi upgradea sistema zaštite. Ovi tvitovi su ubrzo posle postavljanja i izbrisani, a u prvom momentu se čini da nisu naneli veliku štetu kompaniji.

Njujork tajms prenosi da su danas bili hakovani i Twitter nalozi najpopularnijih TV serija – Igre prestola i Devojke.

Hakerska grupa OurMine poznata je po napadima na profile na društvenim mrežama velikih kuća, a do sada su, između ostalog, uspešno napadali Netflix i Marvel.

Današnji napad samo je poslednji u nizu problema sa kojima se HBO u poslednje vreme susreće. Hakeri su prošlog meseca ukrali 1,5 terabajta podataka. Iz kompanije su procurele i neemitovane epizode, scenario i drugi bitni podaci, ali kako su rekli iz HBO, za to nisu bili zaslužni hakeri.

Na internet je početkom nedelje procurila i šesta epizoda sedme sezone serije, koja tek u nedelju treba da bude prikazana. Za ovaj propust zaslužan je HBO Španija, koji je greškom emitovao jednu epizodu unapred.