Četiri tigra spasena u Argentini pronašla novi dom u rezervatu u Južnoj Africi

SciTech 16. mar 202215:59 0 komentara
AP Photo/Themba Hadebe

Četiri bengalska tigra spasena iz višegodišnjeg zatočeništva u jednom vagonu u Argentini, puštena su u ograđeni prostor rezervata u Južnoj Africi.

Nakon putovanja iz Argentine od više od 70 sati, tigrovi su izašli iz kaveza u prostor za prilagođavanje rezervata Lajonsrok, utočišta za velike mačke (Lionsrock Big Cat Sanctuary) u Betlehemu u južnoafričkoj provinciji Fri Stejt.

Tigrovi će najpre biti u prostoru od 80 kvadratnih metara gde su odmah dobili komade mesa.

Selidba tigrova u Južnu Afriku je godinama planirala međunarodna organizacija za dobrobit životinja „Četiri šape“ (Four Paws), istakao je veterinar i vođa misije Amir Kalil.

„Ja sam bio više uzbuđen nego tigrovi“, rekao je on, dodajući da su očekivali da će tigrovi nerado napustiti kontejner, ali su odmah izašli.

Tigrovi su zasad u parovima u izdvojenim prostorima, biće praćeni sledećih meseci i imaće veterinarsku negu, rekao je Kalil.

Više od 100 životinja u južnoafričkom rezervatu spaseno je iz cirkusa, zooloških vrtova, iz industrije zabave i iz privatnog zatočeništva u celom svetu, uključujući Austriju, Francusku, ali i Srbiju.

AP Photo/Themba Hadebe

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!