Ilon Mask ponovo najavljuje pretplatu u borbi protiv botova

SciTech 18. sep 202323:08 3 komentara
Tanjug/AP Photo/Susan Walsh, File

Ilon Mask, vlasnik društvene mreže "Iks", ranije poznate kao "Tviter", izjavio je da je borba protiv botova ključni razlog zbog kojeg ova mreža postepeno prelazi na uvođenje mesečne pretplate.

„Ovo je zapravo izuzetno težak problem. To je verovatno i zaista jedini i najvažniji razlog zašto prelazimo na malu mesečnu uplatu za korišćenje sistema ‘Iks’. To je jedini način koji sam mogao da smislim u borbi protiv ogromnih armija botova“, rekao je Mask u razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom.

Aktiviranje botova u velikim količinama je jeftino, ali kada je u pitanju plaćanje svakog od njih mesečno, čak i u manjim iznosima, postaje prilično skupo i glomazno, jer vlasnik mora da pronađe novi način plaćanja svaki put kada stekne novog bota, dodao je Mask.

„Dakle, to je zapravo ograničenje koliko različitih kreditnih kartica možete pronaći čak i na mračnom vebu ili nečemu drugom“, rekao je vlasnik „X“.

Mask i Netanjahu su se sastali u San Francisku radi razgovora o različitim temama, uključujući veštačku inteligenciju, antisemitizam i pravosuđe.