Konačno nastavak hit franšize: Stiže jedna od najiščekivanijih video igara u istoriji

SciTech 08. nov 202319:56 5 komentara
Shutterstock/Miguel Lagoa

Gejmeri su čekali jako dugo! Deset godina nakon poslednje verzije, stiže novi nastavak igre iz jedne od najpopularnijih franšiza u istoriji, GTA.

Prošlo je čak deset godina od kada je Rockstar Games predstavio Grand Theft Auto V, jednu od najpopularnijih i najprodavanijih video igrica u istoriji, prenosi Zimo.

Informacije o nasledniku ove igre mesecima kruže mrežama, a zahvaljujući jednom hakerskom napadu u javnosti su se čak pojavili i screenshotovi i kratki videozapisi iz igrice koja stiže.

Mediji su to nazvali noćnom morom za izdavača GTA, kao i najvećim curenjem podataka u istoriji video igara. Iako je od toga prošla godina, nova verzija Grand Theft Auta i dalje nije predstavljena.

Shutterstock/charnsitr

Ipak, čekanju je, čini se, kraj. Nove informacije koje dolaze iz izvora upoznatih sa radom kompane kažu kako Rockstar Games novi nastavak igre iz svoje megapopularne franšize planira predstaviti uskoro, možda već ove nedelje.

Nakon toga kompanija planira predstaviti i prvi trejler za igru i to u sklopu proslave 25 godina postojanja kompanije, a što će biti u decembru.

Iz Rockstara još su ranije potvrdili kako je novi nastavak iz serijala GTA u razvoju, no do sada nisu objavili konkretnije informacije o samoj igri i vremenu predstavljanja.

Ipak, indikativan je bio komentar izvršnog direktora Take-Twoa Straussa Zelnicka iz avgusta ove godine kada je najavio velike stvari za kompaniju tokom fiskalne 2025. godine, a koja obuhvata period između aprila 2024. i marta 2025. godine.

Shutterstock/Aleksey H

Tada bi već, nadamo se, GTA VI mogao biti u prodaji.

S obzirom na popularnost serijala, kao i činjenicu da je prošla cela decenija od posljednje verzije igre (u međuvremenu je izašla i Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition koja u jednom izdanju uključuje stare igre GTA 3, Vice City i San Andreas), nije teško zaključiti kako je ovo jedna od najiščekivanijih video igara u istoriji.

Gejmeri su izuzetno nestrpljivi i pažljivo prate svaku informaciju o novom nastavku GTA.

A kada se zaista bude pojavila tržištu, nije teško pretpostaviti kako bi mogla oboriti prodajne rekorde i privući milone gamera.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare