Kvizovi, eksperimenti, lov na blago, virtuelne šetnje: Održana Noć istraživača (FOTO)

SciTech 30. sep 202314:28 0 komentara
Noć istraživača

"Srbija je svetlela u istraživačkom žaru 29. septembra u Noći istraživača, zajedno sa oko milion i po Evropljana koji su posetili tu manifestaciju održanu istoga dana u 26 zemalja i više od 400 gradova Starog kontinenta", saopštili su organizatori.

Radionice, kvizovi, eksperimenti, predavanja, lov na blago, virtuelne šetnje kroz prošlost, sadašnjost i budućnost i druge aktivnosti, oko stotinu njih, na najlepši način približile su posetiocima čari bavljenja naukom i moć mašte, navodi se.

Veliko naučno druženje organizovano je u Beogradu, Čačku, Kragujevcu, Trsteniku, Nišu, Leskovcu, Ranovcu, Rekovcu, Zaječaru, Negotinu, Novom Sadu, Šapcu, Kikindi, Kruševcu, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši, Paraćinu, Jagodini, Svilajncu, Despotovcu, Pirotu, Inđiji i Ćupriji.

Svečano otvaranje održano je u u Muzeju nauke i tehnike u prisustvu brojnih zvanica, među kojima su bili i ambasadori Švedske, Francuske i Grčke. Njima su se obratili Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije, Emanuele Žiofre, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Biljana Šljukić Paunković, profesorka na Fakultetu za fizičku hemiju.

Noć istraživača održava se u Beogradu i danas od 16 do 22 sata na Fakultetu za fizičku hemiju, platou ispred Prirodno-matematičkog fakulteta, u TC Ušće i Luki Beograd.

Noć istraživača
Noć istraživača
Noć istraživača
Noć istraživača
Noć istraživača
Noć istraživača
Noć istraživača
Noć istraživača
Noć istraživača