Mask otpušta polovinu zaposlenih u kompaniji Tviter

SciTech 04. nov 202223:16 10 komentara
REUTERS/Andrew Kelly

Samo sedam dana otkad je multimilijarder Ilon Mask preuzeo Tviter, unutar te kompanije u toku je otpuštanje zaposlenih i već ih je polovina ostala bez posla, dok se korisnici i oglašivači brinu zbog promena i reorganizacije te uticajne društvene mreže, javljaju agencije.

„Oko 50 posto zaposlenih bile obuhvaćeno otkazima u Tviteru”, navodi se u dokumentu upućenom osoblju te društvene mreže koji su danas otpušteni, javlja AFP pozivajući se na to obaveštenje.

Kalifornijska kompanijaje krajem oktobra imala oko 7.500 zaposlenih, a u petak je elektronska poštsa stigla na oko hiljadu adresa uz obaveštenje o privremenom zatvaranju pojedinih kancelarija.

Povezane vesti

„Tviter smanjuje broj radnika da bi pomogao ozdravljenju kompanije. Ovakve odluke nikad nisu jednostavne i sa žaljenjem vas obaveštavamo da se vaše radno mesto ukida. Danas je vaš posljednji radni dan (…)“, citira AFP poruku iz jednog od mejlova.

Tek što je u četvrtak prošle sedmice preuzeo kompaniju, Ilon Mask je raspustio upravni odbor i otpustio direktore, a sebe imenovao za glanog direktora i povukao akcije Tvitera sa berze.

U međuvremenu je nekoliko otpuštenih podnelo zajedničku tužbu protiv Tvitera uz obrazloženje da im je uskraćen dvomesečni otkazni rok predviđen američkim zakonom u slučaju masovnog otpuštanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare