Na 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj Olimpijadi ekipi Srbije šest medalja

SciTech 01. jul 202223:17 5 komentara
matematika
Pixabay

Na 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj Olimpijadi, održanoj u Sarajevu, šestočlana ekipa Srbije osvojila je jednu zlatnu i pet srebrnih medalja i u generalnom plasmanu je zauzela drugo mesto, što je ekipno najbolji uspeh od 2006. godine.

Zlatnu medalju osvojio je učenik prvog razreda Matematičke gimnazije Vojisval Andrić, a srebrne medalje učenica šestog razreda osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Beograda Nina Šušić, učenik osmog razreda gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada Stefan Šebez i učenici osmog razreda Matematičke gimnazije iz Beograda Vladimir Lukić, Vladan Milićević i Andrej Pešić.

Lideri ekipe bili su Nenad Vulović sa Fakulteta pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu i Srđan Stefanović sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Ovogodišnji ciklus takmičenja iz matematike, kao i pripreme za Juniorsku balkansku matematičku olimpijadu, organizovalo je Društvo matematičara Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.