Kako možete da saznate šta sve Gugl zna o vama?

SciTech 27. nov 202315:14 2 komentara
Shutterstock/Thaspol Sangsee

Svi znamo da se naši podaci prikupljaju svaki dan, posebno od strane tehnoloških giganta kao što je Gugl. Ali da li ste se ikada zapitali koliko informacija zaista imaju o vama?

TikTok video prikazuje tačno kako možete da saznate sve informacije koje Gugl ima o vama.

TikTok korisnik @iorgoandlea je 2021. godine objavio kratak snimak na platformi koji pokazuje kako možete da saznate koje podatke Gugl ima o vama.

Gugl svoje podatke o vama čuva da bi „bolje optimizovao“ iskustvo za vas i „učinio da (njegove) usluge bolje funkcionišu za vas“.

Na stranici se objašnjava da „Gugl čini vaše oglase korisnijim na Gugl uslugama (kao što su Pretraga ili YouTube), kao i na veb-sajtovima i u aplikacijama koje prikazuju oglase u saradnji sa Guglom“.

„Oglasi su zasnovani na ličnim podacima koje ste dodali na svoj Google nalog, podacima oglašivača koji su partneri sa Guglom i Guglovoj proceni vaših interesovanja. Izaberite bilo koji faktor da biste saznali više ili ažurirali svoja podešavanja“, poručili su iz Gugla, prenosi Oslobođenje.

Gugl obećava da nikada neće prodati vaše podatke, a kompanija kaže da ih koristi da „učini oglase relevantnim“ dok ste na mreži – ali to čini bez predaje vaših podataka oglašivačima.

A ako vam se zaista ne sviđa, uvek možete da isključite personalizaciju Gugl oglasa. Tu opciju možete pronaći na istoj stranici sa podešavanjima oglasa na kojoj ćete pronaći svoje podatke, prenosi N1 Sarajevo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare