TikTok najpopularnija stranica na internetu u 2021. godini

SciTech 27. dec 202108:24 0 komentara
Pixabay/amrothman

Najpopularnija mrežna stranica u svetu 2021. godine postao je TikTok, nadmašivši čak i Google, pokazuju podaci koje je objavila kompanija Cloudflare.

Cloudflare, kompanija koja se bavi mrežnom bezbednošću, objavila je da je TikTok, društvena mreža u vlasništvu kineske kompanije ByteDance, prvi put zauzela vrh 17. februara, ali tada samo na jedan dan.

Platforma na kojoj se objavljuju kratki video snimci prvo mesto je privremeno zauzela i u martu i u maju, ali tek joj je 10. avgusta uspelo da se održi na čelu nekoliko dana.

TikTok je potpuno zavladao u oktobru i novembru, uključujući i američki praznik Dan zahvalnosti i Crni petak. Trend se nastavio i u decembru.

Lani je tiktok.com bio sedmi najpopularniji internet domen, što predstavlja značajan porast popularnosti u proteklih godinu dana.

Ostalih deset najpopularnijih domena odnosi se na Facebook, Microsoft, Apple, Amazon, YouTube, Twitter i WhatsApp.

TikTok je bio i najpopularnija društvena mreža u ovoj godini, prestigavši Facebook.

YouTube, Twitter i Instagram smestili su se iza njih, a zatim slede Snapchat, Reddit, Pinterest, LinkedIn i Quora.

Podaci kompanije Cloudflare pokazuju i da su Netflix i YouTube bile dve najpopularnije stranice za striming 2021. godine, a HBO Max je došao na treće mesto prešavši Hulu koji je u većinskom vlasništvu kompanije Disney.