A.I. otkriva kako bi danas izgledali slavni koji su nas prerano napustili

Showbiz 23. mar 202313:48 6 komentara
JEAN-CLAUDE COUTAUSSE / AFP

Istanbulski umetnik Alper Jesiltas, uz pomoć veštačke inteligencije, pokazao je kako bi neke poznate ličnosti izgledale da su još žive.

Jesiltas, advokat i fotograf sa adresom u Istanbulu, bavi se fotografijom već 19 godina, od kojih su neke dostupne širom sveta u knjigama, časopisima, izložbama i veb stranicama.

Krajem prošle godine pokrenuo je projekat pod nazivom „Kao da se ništa nije dogodilo“, a fotografije su ubrzo postale viralna senzacija.

„Želeo bih da podelim sa vama prvu kolekciju slika mog projekta zasnovanog na veštačkoj inteligenciji pod nazivom ‘Kao da se ništa nije dogodilo’. Iza ovog projekta krije se pitanje kako bi ljudi izgledali fotorealistično da im se nisu desili neki veliki događaji. Radujem se vašim povratnim informacijama i predlozima“, napisao je umetnik.

Pogledajte neke od fotografija ispod koje prikazuju preminule poznate ličnosti u starijoj dobi. Fotografija Fredija Merkjurija, koja, prema rečima korisnika, nije bila posebno dobro snimljena izazvala je mnogo emocija.

Komentari (6)

Vidi sve komentare