Rusi tope zlato da naprave Oskara za Leonarda Di Kaprija

Showbiz 06. feb 201613:42 > 15:33
REUTERS/Regis Duvignau

Oko 100 ljudi iz ruskog grada Jakutska već je doniralo svoje zlato i srebro koje će kasnije da koriste u izradi u izradi statue čoveka, koji drži tradicionalni pehar, inače specifičan za ruski grad Jakutsk.

Ruski fanovi proslavljenog glumca Leonarda Di Kaprija pokrenuli su kampanju u okviru koje doniraju zlato i srebro za izradu statue Oskara koju žele da mu poklone. Veličina statue zavisiće od količine srebra koje bude prikupljeno, ali neće biti manja od 30 centimatara.

Di Kaprio, koji se još uvek nije okitio Oskarom, nominovan je ove godine za nagradu američke Akademije filmskih umetnosti za ulogu glavnog glumca u filmu „Revenant“. Iako su mnogi ljubitelji sedme umetnosti mišljenja da je Di Kaprio „končano“ zaslužio Oskara, desilo se to ili ne, Leonardo će dobiti Oskar, ali ruske proizvodnje.

Lokalni mediji takođe navode da posebno mladi uveliko doniraju svoje vredne stvari za kampanju. Očekuje se da će statua biti identična originalnoj statui Oskara, osim tradicionalnog pehara koji će se nalaziti u ruci.

Pokretači ove kampanje uputili su poziv Leonardu di Kapriju da poseti ili dođe na odmor u njihov grad Jakutsk.