Tužba za Rijanu i Džej Zija

Showbiz 09. jun 201615:46 > 15:56
AFP/Alberto E. Rodriguez

Rijana i Džej Zi, koji vodi njenu diskografsku kuću "Roc Nation", tuženi su zbog navodnog uzimanja novca za koncert koji Rijana nikad nije održala.

Kako se navodi u tužbi, Rijana je bukirana za koncert u Nigeriji kod promotera Krisa Ubosija i njegove firme Megalectrics u maju 2013. godine, prenosi TMZ.

Ubosi tvrdi da je dogovorio koncert sa Rijaninim predstavnicima, Roc Nationa i Džej Zija uz obećanje da će joj biti plaćeno 425.000 dolara za koncert od 65 minuta u Eko Hotelu u Lagosu. Tad je Rijani plaćeno 160.000 dolara avansa, međutim, njeni predstavnici su tražili da se koncert prebaci za jul. Ubosi je pristao na to ukoliko Rijana na društvenim mrežama obavesti svoje fanove o toj promeni, prenosi MTV.rs.

U tužbi koja je predata na Vrhovnom sudu u Njujorku, Ubosi tvrdi da Rijana nikad nije spomenula promenu na društvenim mrežama pa su on i „Megalectrics“ tražili potpuni povratak novca.

Rijanini predstavnici tvrde da je Ubosi žrtva prevare i da nemaju ništa s tim.

„Rijana, Roc Nation i svi povezani lično i profesionalno sa bilo kojom stranom nikad nisu bili u kontaktu s ovom osobom“, rekao je predstavnik za Roc Nation za TMZ.

„Nažalost, ova osoba je prevarena. Rijana ni Roc Nation nisu uzeli novac za ovaj događaj“.