Luna nastupa posle 12 godina, uživo u Beogradu i Novom Sadu

Showbiz 15. mar 201712:19 > 12:19
Promo

Čuvena novosadska novotalasna grupa Luna će posle 12 godina održati dva koncerta: u Beogradu 31. marta i u Novom Sadu 1. aprila, saopštio je jedan od organizatora koncerta Mikser haus.

Nakon svega 15 koncerata i dve godine delovanja (1981-83), Luna je ’84. objavila album „Nestvarne stvari“ (Helidon) i nestala sa scene.

Ploča je narednih godina stekla status nezaobilaznog dokumenta jugoslovenske rok avangarde, a svedoci kratkotrajnog Luninog koncertnog života pamte unikatnu autorsku viziju i ubitačnu izvođačku energiju benda, navode organizatori.

Uprkos izvrsnim kritikama i rastućem kult-statusu, Luna se sastala samo još jednom: za nastup na Exitu 2004. godine.

Povodom objavljivanja monografije „Ogledala Lune“, Jasmina Mitrušić Mina, Ivan Fece Firči, Zoran Bulatović Bale i Slobodan Tišma će održati još dva koncerta.

Prvi koncert biće održan u Mikser hausu u Beogradu je u petak, 31. marta, a „povratak kući“ će se desiti naredne večeri u Novom Sadu u Firchie Think Tank studiju. Na koncertima, koji će trajati do 60 minuta obe večeri, predviđene su promocije „Ogledala Lune“ Predraga Popovića, Saše Rakezića i Goran Tarlaća.

Ulaz na oba koncerta je besplatan, a ulaznice se mogu preuzeti samo na blagajni Mikser House-a, od ponedeljka 20 marta.

Organizatori koncerata su Društvo ljubitelja popularne kulture kao izdavač pomenute monografije, Mikser House i Firchie Think Tank.