Selfi sa Staloneom na čuvenim stepenicama iz "Rokija"

Showbiz 21. jan 201511:24 > 11:29
Tanjug / AP, Peter Rowe

Grupa turista je u Filadelfiji imala sreću da na stepenicama iz najpopularnije scene filma "Roki" (Rocky) za uspomenu dobije selfi sa Rokijem lično.

Američki glumac Silvester Stalone, koji snima sedmi nastavak filma „Roki“ u Filadelfiji, zatekao se ispred Muzeja umetnosti gde su Piter Rou i njegova dva prijatelja upravo završili, po ugledu na Stalonea iz kultne scene prvog nastavka serijala Roki, trku do vrha stepenica.

U najnovijem nastavku „Rokija“, čiji je radni naziv „Creed“, igra i glumac Majkl B. Džordan, koji igra unuka Rokijevog suparnika Apola Krida iz prvog filma iz 1976, koji u kasnijim nastavcima, kao bivši šampion, postaje Rokijev prijatelj i savetnik.

„Čoveče, brzi ste. Zbog vas ću ispasti loš“, doviknuo im je Stalone posle čega su se fotografisali.

Više hiljada ljudi godišnje obiđe stepenice iz najupečatljivije scene iz filma o bokseru Rokiju Balboi, a većina među njima scenu ponavlja na svoj način.

U originalnoj sceni, bokser Roki Balboa trči uz stepenice i završivši uspinjanje pobednički uzdiže ruke uvis i skače. Statua koja ga predstavlja u toj pozi je, u trećem nastavku filma, bila rekvizit filma.

Još kasnije, ona je postavljena na mesto odakle je sve počelo, gde i danas stoji – na vrh stepeništa Muzeja umetnosti u Filadelfiji.

Zanimljivo je da se Rou nedavno doselio u Filadelfiju iz Los Anđelesa, centra filmske industrije u SAD gde nikada, kako kaže, nije video nijednu poznatu osobu na ulici.