Robi Vilijams po 13. put najslušaniji u Britaniji, izjednačio Elvisov rekord

Showbiz 09. dec 201911:25 > 11:32
REUTERS/Lionel Cironneau

Robi Vilijams je među najslušanijim muzičarima u Velikoj Britaniji, s obzirom na to da je s najnovijim albumom 13. put dospeo na prvo mesto muzičkih lista, što je dosad uspelo jedino kralju rokenrola Elvisu Prisliju.

Robijev album The Christmas Present prošli nedelje je bio na drugom mestu, iza grupe Coldplay, ali sada je na prvom, pišu britanski mediji.

Ipak, apsolutni rekorderi po broju albuma na prvom mestu još uvek su Bitlsi, koji su imali 15 takvih albuma. 

Pesma Dance Monkey australijske pevačice Tones & I, izjednačila je rekord u ženskoj konkurenciji za singl koji je na vrhu top lista bio čak deset nedelja. 

Ovakav uspeh su dosad imale još samo američka pevačica Vitni Hjuston 1992. s pesmom I Will Always Love You i Rijana sa svojom Umbrellom iz 2007. 

Robijev uspon znači da samo dva njegova solo albuma nisu uspela da stignu do broja jedan. Njegov live album iz Knebvorta iz 2003. i Reality Killed Video Star stigli su do broja dva top liste. 

Vilijams je pevao i na četiri albuma grupe Take That koji su takođe bili na prvom mestu, što znači da se na 17 albuma na listi pojavio kao solo izvođač ili deo grupe. 

Međutim, britanski pevač i dalje je daleko iza Pola Makartnija koji je na top listama kao solo pevač, s Bitlsima i Wingsima imao ukupno 22 albuma na prvim mestima.