Serija "Watchmen" prednjači u broju nominacija za nagradu Emi

Showbiz 28. jul 202019:18 > 19:21
Tanjug/Colin Hutton/HBO via AP

Distopijska serija "Watchmen" vodi ove godine sa 26 nominiacija za televizijske Emi nagrade, saopštili su organizatori.

Serija u produkciji televizije HBO, koja kao da je uhvatila nelagodnost Amerike suočene sa rasnim sukobima u jeku pandemije, nominovana je za najbolju seriju u ograničenom trajanju, a dobila je i nominacije za glumačku postavu, uključujući Redžinu King i Džeremija Ajronsa.

King je među grupom nominovanih tamnoputih glumaca koji pokazuju da glasači TV akademije primili k znanju pozive za promene, navodi AP.

Komedija Amazona „Čudesna gospođa Mejzel“ je sa 20 nominacija, druga najviše nominovana serija, a sledi Netfliksov triler „Ozark“ sa 18 nominacija. Isto toliko, 18, dobila je crna komedija „Succession“, a serija „The Mandalorian“, posvećena svetu Ratova zvezda ima 18.

„Ove godine mi smo takođe svedoci jedne od najvećih borbi za socijalnu pravdu u istoriji. I naša je dužnost da koristimo ovaj medijum za promenu“, rekao je Frenk Šerma predsednik i generalni direktor Televizijske akademije na početku prezentacije nominacija.

Nominacije, koje se obično sa velikom pompom otkrivaju u sedištu TV akademije u Los Anđelesu objavljene su danas virtuelno. Objavili su ih Lezli Džouns, Lavern Koks, Džoš Ged i Tatjana Mesleni, preko videa.

Nominovane za najbolje glumice u dramskoj seriji su Dženifer Aniston za „The Morning Show“, Olivija Kolman „The Crown“, Džodi Komer i Sandra O za „Killing Eve“, Lora Lini za „Ozark“, Zendaja za „Euphoria“.

Za najboljeg glumca u dramskoj seriji nominovani su su Džejson Bejtman za „Ozark“, Sterling Braun za „This is Us“, Billy Porter za „Pose, Džeremi Strong i Brajan Koks za „Succession“, Stiv Karel za „The Morning Show“.

Ceremonija dodele Emi nagrada uz domaćina Džimija Kimela će biti prenošena preko Ej-Bi-Sija 20 septembra.

U ovom 27. izdanju Emi nagrada gigant Netfliks jasno prednjači ispred svog rivala televizije HBO sa 160 nominacija u odnosu na 107, što je novi rekord.