EXIT: Evo ko nastupa na Fusion bini

Showbiz 26. maj 201514:42 > 14:45
Promo

Fusion Stage, omiljena bina balkanskih muzičara na Exit festivalu, od 9. do 12. jula ove godine spojiće prvu ligu regionalne scene sa atraktivnim bendovima iz različitih delova sveta, najavljuju organizatori Festivala.

Na najvećoj bini na Gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave nastupiće izraelski alter bendovi Lola Marsh i Tiny Fingers, grčki stoner-rokeri 1000mods, korejski elektro sastav Idiotape, holandski nojzeri Paceshifters, bugarski elektro psihodeličari Kottarashky, te etno-modernisti Din Brad iz Temišvara.

„Supertešku“ kategoriju najvećih regionalnih imena predvode Hladno pivo, Eyesburn, Zoster, Duško Gojković, Rambo Amadeus, Urban & 4, Artan Lili, Karolina, Kiša metaka, KKN, Kolja i Grobovlasnici, Sharks, Snakes & Planes, Feud, Ničim izazvan, Wolfram, Hihg5, Brkovi i drugi.

Domaćini stranim bendovima biće plejada najaktuelnijih bendova i muzičara sa ovih prostora, kao što je džez velikan, trubač i nagrađivani kompozitor Duško Gojković, koji na Exit dolazi 11. jula uz Big Bend RTS-a i programom sa albuma „Latin Haze“.

Tu su i majstori živih nastupa Hladno pivo predvođeni Miletom Kekinom, koji nastupaju završne večeri 12. jula u okviru velike balkanske turneje sa novim albumom „Dani zatvorenih vrata“.

Damir Urban 9. jula dolazi sa svojom četvorkom da na Exitu predstavi svoj poslednji album „Mamut“, ali i ceo niz alter-rok himni kao što su „Budi moja voda“ i „Svijet za nas“ iz perioda u kultnoj grupi Laufer, pa do samostalnih „Odlučio sam da te volim“, „Nebo“, „Mala Truba“, „žena dijete“…

Jedan od najpopularnijih i najslušaniji bend sa domaće rok scene u poslednjih par godina Artan Lili, nastupiće prve večeri na ovogodišnjoj Fusion bini, dok će narednih noći ispred muzeja nastupati čuvena hrvatska turbo-pank atrakcija Brkovi, te upečatljivi beogradski crossover-industrijalci Feud.

I Rambo Amadeus će se pridružiti „superteškoj“ kategoriji domaćih imena na tvrđavi, a domaćini balkanskim i svetskim muzičarima biće i aktuelni beogradski bendovi Kanda, Kodža i Nebojša, Sharks, Snakes & Planes i Ničim izazvan.

Tu će biti i novosadski Wolfram, dok iz Hrvatske dolaze dva trenutno najtraženija regionalna hip-hop sastava Kiša metaka i High 5.

Najavljen je i nastup glumca Nikole Pejakovića u bendu Kolja i Grobovlasnici, te mostarskog Zostera koji na Exit dolaze sa novim albumom „Srce uzavrelo“.