Eltonu Džonu drago što je naseo na šalu ruskih komičara

Showbiz 17. sep 201519:39 > 19:45
AFP/Saul Loeb

Britanski muzičar Elton Džon rekao je danas da je "srećan što je naseo na šalu" dvojice ruskih komičara, ukoliko je taj incident pomogao da se skrene pažnja javnosti na diskriminaciju homoseksualaca.

Predstavivši se kao ruski predsednik Vladimir Putin i njegov predstavnik za štampu, Vladimir Krasnov i Aleksej Stoljarov su pozvali telefonom slavnog pevača nakon što su čuli da želi da se sretne sa ruskim liderom kako bi s njim razgovarao o pravima LGBT osoba.

 Kako prenosi Rojters, 68-godišnji muzičar je pre par dana na Instagram postavio jednu Putinovu fotografiju sa porukom u kojoj se zahvaljuje ruskom predsedniku na razgovoru. Ubrzo nakon toga oglasio se i Kremlj demantujući da je Putin pozvao Džona.

„Šale su zabavne, za razliku od homofobije koja to nikada nije“, prokomentarisao je Elton Džon.

„Volim Rusiju i moj poziv da razgovaram sa predsednikom Putinom o pravima LGBT populacije i dalje stoji“, kazao je pevač, dodavši da će „uvek braniti ponižene i diskriminisane“.

„Ukoliko je ovaj nasrećni incident pomogao da se skrene pažnja javnosti na ovo vitalno pitanje, mogu biti srećan što sam bio žrtva šale“, naveo je Džon u svojoj poruci na Instagramu.

Tokom 11-minutnog telefonskog razgovora sa ruskim šaljivdžijama, Džon je govorio o svojoj spremnosti da otputuje u Moskvu.

„Kažite mu da sam izuzetno počastvovan što me je pozvao. Velika je privilegija razgovarati sa jednom od najuticajnijih osoba na svetu. To je neverovatno“, kazao je Džon čoveku za kog je verovao da je Putinov prevodilac.

Poziv, čiji je sadržaj objavljen posredstvom Rojtersa, okončan je Džonovim rečima: „Recite mu da mi je ulepšao dan. Ovo je predivan trenutak u mom životu“.