Beluči: Nisam Bond devojka već Bond žena

Showbiz 18. sep 201518:29 > 18:31
REUTERS/Max Rossi

Italijanska glumica Monika Beluči, koju će publika uskoro moći da vidi u novom filmu o Džejmsu Bondu, "Spectre", kaže da se za nju ne može reći da je Bond devojka.

„Previše sam zrela da bih bila Bond devojka. Pre će biti da sam Bond lejdi ili Bond žena“, kazala je u intervjuu za londonski „Gardijan“, dodajući da je jako ponosna na to.

Upitana zašto je njena uloga u serijalu o najpoznatijem filmskom špijunu izazvala tako veliku pažnju, Beluči je rekla da je to zbog toga što živimo u „svetu muškaraca“.

„Muškarci imaju moć u svemu: novinarstvu, glumi, režiji; bankarstvu, finansijama, obrazovanju. Sve zakone su doneli muškarci. Muškarci misle da su žene stare kada više nisu u stanju da rađaju. A to nije tačno, jer one su i dalje fantastične. Zato milsim da je time što je odabrao mene, zrelu ženu, Sem Mendes napravio pravu revoluciju“, objasnila je popularna glumica.

„Glumice poput Katrin Denev, Izabel Iper i Šarlot Rempling i dalje dobijaju jake, seksi uloge premda više nemaju 20 godina“, napomenula je ona.

Ipak ona primećuje da „u životu postoji trenutak kada mladalačka lepota nestane“.

„Iako ćete reći da sam lepa, ja imam 50, a ne 20 godina. Postoji trenutak u životu kada morate da se suočite s vremenom koje prolazi. Sve što mogu da kažem je da sam spremna na to“, zaključila je Beluči.