Sastali se Stoun i Snouden, u planu i film o agentu

Showbiz 06. nov 201412:43 > 12:50
EPA

Holivudski reditelj Oliver Stoun sastao se u Rusiji sa bivšim agentom specijalnih službi SAD Edvardom Snoudenom, o kom planira da snimi film početkom sledeće godine, pššrenose RIA Novosti.

„Radimo na scenariju filma. Nadamo se da ćemo snimanje početi početkom naredne godine, jer radimo na scenariju praktično godinu dana i veoma se radujemo što sve teče kako treba“, rekao je Stoun.

Prema rečima poznatog američkog reditelja, njegov budući film zasnovan je na dve knjige – knjizi novinara „Gardijana“ i advokata koji zastupa Snoudenove interese u Rusiji, Anatolija Kučerene.

Snouden je juna 2013. godine dnevnicima „Vašington post“ i „Gardijan“ predao tajne materijale o američkim i britanskim programima za praćenje putem interneta.

Potom je odleteo u Hongkong, a odatle za Moskvu, gde se jedno vreme nalazio u tranzitnoj zoni aerodroma „Šeremetjevo“.

Rusija je Snoudenu najpre dala privremeno utočište na godinu dana, a 1. avgusta ove godine dobio je trogodišnju dozvolu boravka.

Kučerena je letos izjavio da je o Snoudenu napisao psihološko-politički triler „Vreme hobotnice“ (Time of the Octopus) i da je prava na ekranizaciju prodao Stounu.