Struka za N1: O novom albumu, hip hopu, idolima i karijeri

Showbiz 07. okt 201516:02 > 16:24
Facebook (Struka)

Nakon objavljivanja albuma "Totalna Kontrola" koji je uradio zajedno sa Reksonom iz grupe VIP, Ognjen Kostić, poznatiji kao Struka, razgovarao je sa ekipom N1 o samom albumu, ali i o njegovom viđenju hip hopa nekada i sada.

N1: Publici si poznat godinama po solo albumima koji su već dobili epitet „kultnog“. Od „Ipak se obrće“ do „Svi psi idu u raj“, publika Balkana prati rad Struke. Ista priča je i sa VIP-om. Znamo da Bassivity okuplja svoje izvođače na zajedničkim projektima, ali otkud baš ideja za album tebe i Reksone?

Struka: Reksona i ja sarađujemo od prvog dana. Jednostavno se kapiramo kada je u pitanju muzika. Obojica potičemo iz iste ere hip hopa i razmišljamo na sličan način. Ova ideja datira još od ranije, ali iz različitih razloga smo tek sada odlučili da je sprovedemo u delo.

N1: Koju bi pesmu izdvojio kao najdražu? Publika trenutno najbolje reaguje na „Duže staze“ i „Daj daj daj“?

Struka: „Mislim da „Duže staze“ više predstavlja album onakvim kakvim smo ga zamislili. Što se tiče „Daj daj daj“, ona nosi tu neku vrstu energije na koju najbolje reaguje mlađa publika, srednjoškolskog uzrasta, ali većina albuma je zapravo muzika za ortake koji su naša generacija, dakle za malo stariju ekipu.

N1: Svojevremeno si objavio pjesmu i spot za pesmu Hvala na svemu u kojoj se činilo da se opraštaš od hip hopa. Zašto i da li si to planirao?

Struka: Jesam, planirao sam, ali ispostavilo se da ovu muziku volim više nego što sam mislio. U tom momentu to se učinilo kao logičan potez s obzirom na period kroz koji sam prolazio, ali stvari su na kraju otišle u drugom smeru.

N1: Kako gledaš na mlade generacije publike, ali i repera? Svesni smo da u nekom proteklom periodu Facebook i Youtube nisu mogli odigrati ovako veliku ulogu u nečijoj karijeri?

Facebook (Struka)

Struka: Podržavam novi talas, ali ne mogu reći da sam fan tog zvuka. Došli su novi izvođači, a sa njima i nova publika, stvari su se promenile. To je prirodno, jedino mi je žao jer mi se čini da je muzika otišla korak unazad, a ne unapred.

N1: Koja je razlika između Struke i Ognjena?

Struka: Struka je super heroj, Ognjen je samo čovek.

N1: Ko su tvoji muzički uzori? Poznato je da reperi ponekad ne vide druge repere kao uzore.

Struka: Ima ih više, ali hajde da kažem Nasir Jones.

N1: Znamo da si sa Reljom sarađivao na nebrojeno puno pesama, ali kakav je osećaj bio raditi zajednički album?

Struka: Bilo je dinamično i interesantno, jer je trebalo uskladiti ideje i vizije, a opet dobiti jedan solidan projekat, a ne samo neku vrstu kompromisa koja nit smrdi, nit miriše.

N1: Kada bi morao izdvojiti svoju najdražu pesmu, koja bi to bila? 

Struka: Ne mogu to da uradim jer gajim poseban odnos prema svojim delima. To bi bilo kao da treba da izdvojim svoje omiljeno dete, jednostavno ne mogu.