Spoj rokenrola i ekologije: Šta očekuje posetioce Air Festa u Obrenovcu

Showbiz 14. jun 202414:40 0 komentara
Promo

Kanda, Kodža i Nebojša, Dram, Patent, Inspektor Blaža, ali i jedno strano ime, istinska legenda roka i bluza Danijel Žanreno, nastupiće u naredna dva dana na četvrtom poredu Air Festu. Festival se održava danas i sutra u Zabran šumi u Obrenovcu, a kako predočavaju organizatori, on je više od muzičkog događaja, jer upravo apeluje i na njegove učesnike i posetioce da se zapitaju i zamisle nad značajem i važnosti zaštite životne sredine.

Andrija Babović, basista grupe Multietnička atrakcija, podseća da je Danijel Žanreno pravi rock’n’roll star koji je na sceni već 40 godina, te da je nastupao sa Čakom Berijem, Boom Didlijem, a na njegove koncerte su dolazili Ejmi Vajnhaus, Robert Plant, Pol Veler.

„Mislim da je ovo prvi put da na festivalu u Obrenovcu imaju internacionalnog izvođača, tako da će posetioci festivala moći da očekuju jednu ludu rock’n’roll žurku, prožetu njegovim solo hitovima, ali i hitovima drugih izvođača“, rekao je on.

Ovo im je druga turneja da prate Danijela, dodaje.

„Prošle godine smo imali, da kažemo, klupsku turneju po Srbiji i Crnoj Gori. Sinoć smo svirali u Beogradu, bila je super svirka, odlična žurka. Nama je svakako zabavno, izazovno, opet sviramo muziku koju volimo, uz koju smo i odrasli“, poručio je on.

Festivali su, za muzičare, uvek druženje.

„Sa pola tih bendova delimo duše studije tamo u Jugošpedu i tako dalje, tako sam često i viđamo. Rock’n’roll scena je toliko skupljena u posljednje vreme i locirana na nekoliko mesta u gradu i manje-više svi se tu poznajemo. Tako da je ovo u stvari odlična prilika da publika čuje set izvođača i da uživa u njihovoj muzici“, kazao je.

Podseća da je rock’n’roll sam po sebi revolucija.

„Uvek je takav i bio. I danas je takav. Ako već imamo priliku da rock’n’rollom promovišemo nešto pozitivno, neka to bude ekologija. Mislim da je to tema na koju zaista treba obratiti posebnu pažnju u Srbiji i veoma mi je drago što su organizatori posvetili festival tome, a mi smo tu  da damo podršku“, dodao je.

Bend u kome svira, Multientička atrakcija, više od 15 godina je na sceni, navodi, a tokom leta snimaju novi LP.

Osim njih i Danijela Žanrenoa, na festivalu će nastupati Kanda, Kodža i Nebojša, Patent, Dram, Osam 23, Inspektor Blaža i Kljunovi, Bolesna štenad.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!