„Baby Lasagna je pokraden“: Usijale se mreže posle finala Evrovizije

Showbiz 12. maj 202409:17 65 komentara

Održano je finale Evrovizije, a pobedu je odnela Švajcarska. Ipak, sve su brojniji oni koji smatraju da je trofej kući trebalo da odnese Baby Lasagna, predstavnik Hrvatske, prenosi Nova.rs.

Jutro nakon velikog finala Evrovizije koja se ove godine održala u Malmeu, u Švedskoj, brojne su kritike na račun stručnog žirija koji je većinu glasova dodelio Nemu, predstavniku Švajcarske, piše Nova.rs.

Pročitajte još

Iako je i on važio za favorita tokom prethodnih meseci, Baby Lasagna je sve vreme bio na prvoj poziciji na kladionici, a i njegov nastup sa polufinala je skoro tri puta gledaniji (hrvatski nastup je pogledan 7,3 miliona, a švajcarski 2,6 miliona).

Publika koja je glasala porukama dala je Baby Lasagni 337 poena, a Švajcarcu 226. Žiri je, stoga, bio taj koji je „prelomio“ – švajcarskog predstavnika nagradili su sa 365 poena, dok su Lasagni dali 210.

I zbog ovoga se povela ozbiljna polemika na društvenim mrežama, gde mnogi ističu kako Evrovizija iz godine u godinu za pobednika proglašava nekoga ko nije miljenik publike.

„Baby Lasagna je pokraden. Hrvatska je trebalo da pobedi. Oni su moji pobednici“, jedna je od reakcija na „Iksu“.

„Ovo su pobednici publike. Baby Lasagna je učinio Hrvatsku i ceo Balkan ponosnim sa ovom neverovatnom pesmom i pričom. Ovo je najbolji rezultat Hrvatske na Evrovizije“, još jedan je komentar.

„Kao i uvek, EBU nije shvatio da su glasovi žirija nisu fer u poređenju sa mišljenjem publike. Baby Lasagna je u našim srcima“.

„Baby Lasagna bio si fantastičan i treba da se ponosiš sobom. Zaslužuješ bolje, kralju“, glasi komentar još jednog ljutog fana Evrovizije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare