„Neki ludaci iz Nemačke, idu sa tri kombija“: Bajaga ispričao kako je davno svirao s Ramštajnom

Showbiz 27. maj 202410:56 20 komentara
N1

Nemački bend Ramštajn (Rammstein) održao je proteklog vikenda dva neverovatna koncerta na beogradskom Ušću, kojima je prisustvovalo više od 120.000 ljudi. Ali mnogo pre nego što su postali jedan od najboljih koncertnih bendova na planeti, momci iz Ramštajna bili su "ludaci iz Nemačke" koji su svirali i na jednom festivalu u Sloveniji gde je nastupao i Momčilo Bajagić Bajaga sa svojim Instruktorima.

„Ja sam svirao sa Ramštajnom pre jedno 30 godina na nekom festivalu u Sloveniji, kada su oni bili totalno nepoznati“, ispričao je Bajaga u podkastu „Agelast“ Galeba Nikačevića.

„Oni su bili ono kao – eno imaju neki ludaci iz Nemačke, idu sa tri kombija. U jednom se voze, u drugom je oprema, a u trećem su gnjuračka odela i one sprave za bacanje vatre i to. I svi smo bili u fazonu – šta im je“, naveo je Bajaga.

Momci iz Ramštajna bili su u to vreme, dodao je Bajaga, veliki obožavaoci slovenačkog Lajbaha (Laibach) i izrazili su želju da ih upoznaju.

„I ovi (Lajbah) kažu kao: ‘Ko je Ramštajn!?’ I uglavnom otkače ih. I posle jedno dve godine, Lajbah radi ovde, ali Ramštajn pravi veliku turneju po Evropi, već su razbili maksimalno. I onda ovi iz Laibacha pitaju da li bi mogli da budu predgrupa i ovi kažu: ‘Naravno da ne'“, ispričao je Bajaga.

Nemački bend Ramštajn koji provocira i neretko šokira muzički svet već tri decenije, nastupio je dva puta u dva dana pred publikom u Beogradu, koja se satima okupljala na Ušču gde je bend koji važi za kulturni fenomen napravio grandioznu binu za potrebe svojih specifičnih scenskih nastupa i čitav mini-grad gde je publika iz celog sveta uživala u muzičko-scenskom spektaklu.

Ramštajn je nastao 1994. godine u Berlinu, a čine ga pevač Til Lindeman, gitaristi Ričard Krispe i Pol Landers, basista Oliver Ridel, bubnjar Kristof Šnajder, i klavijaturista Kristijan Flake Lorenc.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare