Cane, Gile i Đule sa đacima Grafičko-medijske škole snimili himnu „Stvaraj svet“ (VIDEO)

Showbiz 13. jun 202412:35 9 komentara
„Stvaraj svet“: Cane, Gile i Đule sa đacima Grafičko-medijske škole snimili himnu
Grafičko-medijska škola

Poznati beogradski muzičari Srđan Gojković Gile, Zoran Kostić Cane i Zvonimir Đukić Đule gostovali su kao izvođači u pesmi "Stvaraj svet", himni Grafičko-medijske škole sa Novog Beograda.

U pesmi „Stvaraj svet“, pored Caneta, Gileta i Đuleta, učestvuju bend i hor Grafičko-medijske škole. Muziku je komponovao nastavnik muzičkog Aleksandar Savić, a tekst je pisao direktor škole Miloš Bukumira.

Zamenica direktora Dušica Marković, kaže za Nova.rs da je povod da se ova pesma napravi dvostruk – dan škole koji pada 1. jula i proslava 190 godina grafičarstva u Srbiji.

„Ćerka Zorana Kostića Caneta ide u četvrti, a sin Srđana Gojkovića Gileta je prvi razred naše škole. Tako da smo se sa njima ranije dogovorili da pomognu oko pesme i spota. Imali smo već urađen tekst i muziku, a oni su pomogli oko snimanja. Zvonimir Đukić Đule je njihov prijatelj, tako da su i njega konsultovali i uključili, i on je, naravno, rado pristao. Oni su zajedno to isproducirali i snimili, a naši nastavnici su sa učenicima montirali spot“.

U školskom bendu, dodaje Dušica Marković, sviraju zajedno nastavnici i učenici, a hor je sastavljen od đaka škole.

„Sticajem okolnosti, direktor škole Miloš Bukumira se jedne noći probudio u tri sata i napisao taj tekst, i sutradan je kontaktirao našeg nastavnika muzičkog Aleksandra Savića i pitao ga da li bi mogao da pogleda. On je vrlo brzo napravio muziku, i stvari su se tako poklopile“, navela je.

Proslava 190 godina grafičarstva u Srbiji biće održana 27. juna u 17 časova u Domu kulture Studentski grad.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare