Čuveni satovi Pola Njumena na aukciji u junu

Showbiz 31. mar 202309:02 3 komentara
Handout/PHILLIPS/AFP

Legendarni američki glumac Pol Njumen, koji je preminuo 2008. godine, takođe je bio uspešan automobilski trkač i ljubitelj finih satova - njegova dva sata marke Roleks Dejtona (Rolex Daytone) biće na aukciji u Njujorku u junu, saopštila je kuća Sotbi.

Očekuje se da će satovi biti prodati za nekoliko miliona dolara.

Na aukciji u oktobru 2017. godine, sat iste marke takođe od Pola Njumena prodat je za nekoliko minuta za 17,8 miliona dolara.

Glumac je jedan od dva sata švajcarske marke, koji će biti na aukciji 9. juna, dobio od supruge, glumice Džoan Vudvord, tokom čuvene trke „24 sata Dejtone“, automobilske trke po stazi Dejtona bič u američkoj saveznoj državi Florida.

Taj sat procenjen između 500.000 i jedan milion dolara, ima crni brojčanik, kožni kaiš sa diskretnim natpisom „Vozi veoma sporo“ i potpisom „Džoana“.

Drugi sat – Roleks „Zenit“ Dejtona, procenjen po istoj ceni, gotovo je identičan model, ali sa belim brojčanikom i metalnom narukvicom. Poklonjen je Njumanu za pobedu njegovog tima na trci „24 sata Dejtone“ 1995. godine. Glumac je tada imao 70 godina i tako je bio najstariji trkač koji je pobedio u trci, navela je aukcijska kuća Sotbi.

Ta kuća je krajem februara saopštila da će u junu ponuditi 300 predmeta koji su pripadali legendarnom holivudskom paru Džoan Vudvord i Polu Njumanu.

Komentari (3)

Vidi sve komentare