Dizni će preostale filmove iz 2021. najpre prikazivati u bioskopima

Showbiz 11. sep 202114:01 > 14:05 0 komentara
REUTERS/Brendan McDermid

Kompanija "Volt Dizni" (Walt Disney Co) saopštila je da će filmove "Eternals", "Priče sa zapadne strane" i ostale iz 2021. godine prikazivati isključivo u bioskopima pre nego što ih pusti u streaming, što je pokazatelj poverenja da će se publika vratiti u bioskopske dvorane.

Kompanija je tokom pandemije eksperimentisala s prikazivanjem nekih filmova preko streaminga Disney+ u isto vreme kada su se prikazivali u bioskopima. Kino operateri pomno prate kako će se Dizni, koji je poslednjih godina dominirao na bioskopskim blagajnama, nositi sa svojim nadolazećim planom, jer je delta varijanta usporila povratak publike u multiplekse.

POVEZANE VESTI

Dizni je u saopštenju naveo da će animirani mjuzikl „Encanto“ igrati u bioskopima 30 dana od 24. novembra, a u Disney+ će se uputiti neposredno pre Božića. Film govori o porodici koja živi u čarobnoj kući u planinama Kolumbije. Uključuje muziku koju je napisao tvorac „Hamiltona“ Lin-Manuel Miranda.

Sva druga Diznijeva izdanja, uključujući Marvelov film „Eternals“ u novembru i oživljavanje „Priča sa zapadne strane“ Stivena Spilberga u decembru, prikazivaće se isključivo u bioskopima najmanje 45 dana, saopštila je kompanija.

Diznijev najnoviji film, Marvelov „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings,“, upravo je postavio rekord za vikend s 94,7 miliona dolara prodaje karata u američkim i kanadskim bioskopima. Film s pretežno azijskom glumačkom postavom, uključujući Simu Liua i Awkwafinu, prikazivan je samo u bioskopima.

Ali, posećenost bioskopa tokom godine ostaje znatno ispod nivoa pre pandemije.  AMC Entertainment, Cineworld Plc i Cinemark Holdings Inc računaju na velike jesenje i zimske naslove kako bi namamili gledaoce.

Ostali Diznijevi filmovi iz 2021. su istorijska drama „The Last Duel“ i animirana komedija „Ron’s Gone Wrong“ u oktobru, te akcijski špijunski film „The King’s Man“ u decembru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!