Duška Vučinić: Moja najteža Evrovizija do sada, kao da su samo čekali da svi odemo kući

Showbiz 13. maj 202421:56 93 komentara
RTS

Duška Vučinić, šefica Službe za odnose s javnošću RTS-a, izjavila je po povratku u Srbiju da joj je za 20 godina ovo bila najteža Evrovizija jer "nije bila evrovizijska".

„Drugačije živimo i to je promenilo Evroviziju. U ovom trenu Evrovizija nije spremna za ovakve događaje. Tenzično je. Razumem, inicirano je učešćem Izraela, ali to nije jedini razlog. Ovo treba da bude tema za razmišljanje organizacije OI – ta ostrašćenost. Ako nije učesnica Izraela, biće nešto drugo“, objasnila je Vučinić, gostujući na RTS-u.

Ranije je Evrovizija bila jedna radost, koje ne bi bilo bez fanova, podsetila se.

Povezane vesti

„Ti si sada izmestio grin rum iz centra Arene i sprečio interakciju izvođača. Suština je izgubljena. Čak ni tradicionalna konferencija za štampu glavne petorke se nije desila. Nekako je utisak bio ‘ovo je obavezni deo i njega ćemo da sprovedemo i samo jedva čekamo da svi odu, da se završi mirno, i da vidimo šta ćemo naredne godine“, rekla je.

Izraelska predstavnica Eden Golan je uglavnom bila zatvorena u svojoj garderobi, nije se mnogo šetala, opisala je Duška.

izrael evrovizija
Tanjug/AP/Martin Meissner

„Mislim da se upoznala sa ostalim učesnicima tek na paradi zastava, inače je bila sa svojim timom. Eden je svoje probe u garderobi obavljala tako što ona peva, a njen tim negoduje i zviždi da se pripremi za ono što će je čekati na sceni“, otkrila je Vučinić.

„Duška govori kao da smo svi zajedno na slavi“

Govoreći o reakcijama javnosti na njene komentare, koje su vrlo raznolike, Vučinić kaže da se na to navikla i da joj ne smeta što nije svima omiljena.

„Dobro je kada su mišljenja podeljena oko nečijeg rada jer onda izazivate jedni druge na razmišljanje. Neko je napisao u komentarima kako pričam kao da smo svi zajedno na slavi. Ja sam zaista bila ne mogu da kažem zgrožena, ali izennađena. Bina je bila u obliku svetog krsta, a svi se na njoj poskidaše. Šta nam odna ostaje kada su svi pokazali svoje obnažena i polubonažena tela, a koreografski je to bilo neopravdano“, rekla je.

Nastupi su bili, ocenila je, osim Finaca, svaki po sebi malo remek-delo.

„Ali tih nepotrebnih stvari poput skidanja, zaista previše“, zaključila je.

„Prezadovoljni smo što se Teya Dora plasirala u finale“

Srbija je bila na 17. mestu, Vučinić kaže da su bili prezadovoljni ulaskom u finale, te da mnogo bogatije i veće zemlje ne mogu da se domognu finala.

„Imali smo jedno dostojanstveno predstavljanje te mlade devojke u trenutku kada su mnogi tražili reflektore na sebe. I dobili su ih, pa bilo to dobro ili loše, u trenucima koji možda i nisu reprezentativni za festival koi traje 68 godina“, ocenila je ona.

Povezane vesti

Slogan „Ujedinjeni muzikom“ preuzet je od prošle godine i tada je moglo da se govori da je on adekvatan događaju koje pratimo, ali sada je već upitno da li treba nastaviti njime ili da EBU razmisli u kom pravcu treba da idemo, navela je ona.

Vučinić je pohvalila Šveđane kada je reč o televizijskom šou programu, te rekla da im nema ravnih kada je reč o produkciji.

„Jedino razočaranje bilo je što nisu uspeli da dovedu grupu ABBA. Bez obzira što im je ponuđen silan novac, odbili su. Novac im nije presudan i očigledno su želeli da zadrže imidž koji su za sobom ostavili 1980-ih godina“, navela je.

Ovo je treća pobeda Švajcarske, a njen nosilac Nemo je nebinarna osoba koja je nastupala u roze suknjici i bundici.

„Živimo u vreme ostrašćenosti i ovo je nepotrebno u nečemu što treba da bude uživanje. Ostrašćenost je nepotrebna, a bila je jako prisutna. Ja sam morala da za njega kažem ‘predstavnici’ da ne pomisle ljudi da sam poludela i da se jednogj osobi obraćam u množini. Ali to je korektan prevod zamenica they/them“, objasnila je.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare