Edi Marfi na dodeli Zlatnih globusa dobija nagradu za životno delo

Showbiz 16. dec 202210:26 komentara
Frederick M. Brown / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Komičar Edi Marfi će dobiti nagradu za životno delo sledećeg meseca na Zlatnim globusima, ceremoniji na kojoj će udruženje koje dodeljuje te nagrade pokušati da vrati svoj ugled u Holivudu nakon niza skandala.

Holivudsko udruženje stranih novinara, grupa koja glasa o dobitnicima Globusa, objavila je da će Marfi dobiti nagradu Cecil B. DeMille, kako bi se proslavio njegov doprinos svetu zabave.

Marfi (61) bio je član glumačke postave u televizijskom šou programu „Saturday Night Live“ i glumio je u filmovima kao što su „Beverly Hills Cop“, „The Nutty Professor“, „48 Hours“ i „Dreamgirls“.

Prethodni dobitnici nagrade DeMille bili su Opra Vinfri, Meril Strip, Sofija Loren, Tom Henks, Džejn Fonda i Robert De Niro.

Nagradom za Marfija dodato je veliko ime na televizijskom prenosu dodele Zlatnih globusa 10. januara.

Ceremonija je poznata kao događaj pun zvezda i alkohola kojim započinje sezona dodele nagrada u Holivudu, ali nije jasno koje će nominovane zvezde prisustvovati toj ceremoniji.

Istraživanje Los Angeles Timesa 2021. preispitalo je rad udruženja stranih novinara i otkrilo da organizacija nema Afroamerikance među članovima, što je ukaljalo ugled udruženja koje je imalo i druge etički upitne običaje.

Televizijska kuća NBC, koja je godinama prenosila dodele nagrada, odustala je od televizijskog prenosa 2022. godine, ali je Comcast pristao da ponovo emituje Globuse 2023. nakon što je udruženje novinara sprovelo reforme.