Elton Džon nastupio u Beloj kući, Bajden plakao

Showbiz 24. sep 202209:26 5 komentara
Reuters/ Evelyn Hockstein

Američki predsednik Džo Bajden, prva dama Džil Bajden i oko 2.000 obožavalaca u petak su u na južnom travnjaku Bele kuće uživali u nastupu muzičke legende i aktiviste Eltona Džona koji je trenutno na dugoj oproštajnoj turneji po Sjedinjenim Američkim Državama.

Britanska superzvezda je pod otvorenim nebom uz horsku pratnju izvela hitove kao što su „Rocketman“, „Your Song“ i „Tiny Dancer“, što je u jednom trenutku Bajdena i rasplakalo.

„Kao i brojni drugi Amerikanci, naša porodica voli njegovu muziku“, rekao je Bajden predstavljajući pevača.

„Može se reći da je muzika Eltona Džona promenila naše živote“, dodao je.

Muzičar, koji je odbio da nastupi na inauguraciji bivšeg predsednika Donalda Trampa, pristao je da nastupi za porodicu Bajden. On je jedna od nekolicine slavnih zvezda koje su se posle više godina vratile u Belu kuću.

Njegov nastup bio je deo proslave u čast ljudima koje je Bela kuća nazvala svakodnevnim herojima: medicinskim sestrama, zaposlenima u hitnoj pomoći, učiteljima LGBTQ+ zagovornicima i aktivistima.

Elton Džon je rekao da je nastup u Beloj kući „šlag na torti“ karijere tokom koje je dobio priliku da nastupa u predivnim dvoranama širom sveta.

Reuters/ Evelyn Hockstein

U pauzama između pesama govorio je o svojoj borbi protiv HIV-a/AIDS-a i pohvalio bivšeg predsednika Džordža Buša, republikanca, za napore koje je uložio u borbu protiv AIDS-a u Africi putem Programa hitnog plana predsednika SAD-a za pomoć od AIDS-a (PEPFAR).