Brejkdens nova disciplina na Olimpijadi, a predstavnika bi mogla da ima i Srbija

Showbiz 30. mar 202320:57 23 komentara

Međunarodni olimpijski komitet doneo je i zvaničnu odluku da će brejkdens postati takmičarski sport Olimpijskih igara u Parizu sledeće godine. I dok ne saznamo da li bi i Srbija mogla da ima predstavnika u ovoj novoj disciplini, u veštinama i vratolomijama urbanih sportova moći ćemo da uživamo naredna tri dana, jer sutra u Beogradu počinje najveći festival hip hopa i ulične kulture na Balkanu.

Jedan od organizatora ovog festivala Aleksandar Marković najavio je u emisiji Dan uživo da će predstojeći festival pod nazivom „2HOT4STAGE“ trajati od 31. marta do 2. aprila, u hangarima Luke Beograd.

„Brejking je jedini ples koji možemo da gledamo na neki sportski pristup, zato što ima okršaj jedan na jedan, kao bilo kakva borba. Tako da je to jedini ples koji ima takvu formu takmičenja, i zbog toga što je izuzetno zahtevan, pretpostavljam da je to sve uticalo da se uvrsti na Olimpijadu… Brejking scena u Srbiji nije loša, ali nije ni kao u Japanu. Dajemo svoj maksimum, a Miljan Rančić je momak koji će pokušati da se kvalifikuje na Olimpijadu“, kazao je Marković.

Govoreći o predstojećem festivalu, kaže da će tamo biti „svi elementi ulične kulture i sve što možemo da vežemo za hip-hop subkulturu“.

„U isto vreme kad god budu posetioci došli imaćemo 20 aktivacija, od skejt bordinga, grafita, izložbi, takmičenja u brejkingu do barbera i tatu majstora. Zaista će iti mnogo stvari“, istakao je Marković.

Podsetimo, „2HOT4STAGE“ dovodi renomirane plesače i predavače koji dolaze iz Švedske, Ukrajine, Rusije, Kine, Grčke, Belgije, Austrije, Nemačke i Italije, te time Srbiju dovodi na svetsku mapu festivalskog turizma.

Organizatori najavljuju najveći festival do sada, a poznata su imena i muzičkih izvođača među kojima su pre svega legendarni Edo Maajka i Who See, neizostavni master ceremonije Bege Fank, zatim talentovana kantautorka Tam, duhovita Instagram zvezda muzičkih obrada Only Fejmz kao i mlade zvezde trap muzike X, Rouzi, Jowam.

Kada su u pitanju DJ-evi, Rokam, Bko, Kostur, Spale, Shine, Luna, Vukashi, Basic će biti prisutni na danima festivala, a očekuju se i mnoga druga poznata imena domaćih i regionalnih izvođača.

Komentari (23)

Vidi sve komentare