Film Dragana Bjelogrlića potpuno osvojio publiku u Francuskoj: Najveći francuski mediji bruje o “Čuvarima formule”

Showbiz 17. jun 202411:51 17 komentara
printscreen

Zvanična distribucija filma Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule“ počela je u Francuskoj pre samo deset dana, a već za prvi vikend ovaj film je zabeležio izuzetnu gledanost kako u najvećim bioskopima u Parizu, tako i u ostalim francuskim gradovima, navodi se u saopštenju.

Publika u Francuskoj potpuno je fascinirana filmskom pričom koja prikazuje istiniti događaj i herojstvo tamošnjih građana, ali i bliskost dva naroda u vrlo kompleksnom istorijskom trenutku, dodaje se. Sve to doprinelo je i velikoj medijskoj pažnji najvećih francuskih medija, koji u poslednjih nekoliko dana neprestano pišu o filmu „Čuvari formule“.

Dodatno, u najpoznatijoj radijskoj emisiji, koja se bavi ocenom filmova koji su trenutno dostupni u bioskopima, „Čuvari formule“ su proglašeni za „miljenike gledalaca“, odnosno film koji je među publikom najpozitivnije ocenjen. Zbog velikog interesovanja publike, distribucija filma će biti produžena tokom celog leta i jeseni, a prema sadašnjem planu, film Dragana Bjelogrlića će biti u redovnoj filmskoj distribuciji u više od 80 bioskopa širom Francuske.

printscreen
printscreen
printscreen
printscreen
printscreen

„Čuvari formule“ su svoj život započeli prikazivanjem u Lokarnu, na jednom od najvećih evropskih filmskih festivala, gde je u avgustu prošle godine osvojio čak dve prestižne nagrade, a nakon toga je usledio niz međunarodnih priznanja od Pekinga do Palm Springsa. Svoju domaću premijeru, film je imao u Beogradu u oktobru prošle godine i za samo nekoliko meseci dostigao je gledanost veću od 300.000 ljudi, čime je zauzeo mesto najgledanijeg filma u 2023. godini, podseća se u saopštenju.

Iza ovog originalnog projekta stoje produkcijske kuće CobraFilm i United Media, uz podršku Euroimages, Creative Europe Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Severne Makedonije, a bioskopska distribucija je poverena kompaniji Art Vista.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare