Film Stivena Spilberga koji je, prema mišljenju Tarantina, trebalo da dobije Oskara

Showbiz 29. feb 202421:24 4 komentara
West Side Story
DisneyMusicVEVO/Screenshot/Youtube

Kventin Tarantino se nedavno pojavio u podcastu Breta Istona Elisa, gde je pričao o svojoj ljubavi prema filmu West Side Story iz 2021, prenosi World of Reel.

Mjuzikl West Side Story režirao je Stiven Spilberg, a film je dobio sedam nominacija na 94. dodeli Oskara, uključujući i onu za najbolji film.

„Voleo sam West Side Story“, izjavio je reditelj i dodao da je to bio najbolji film 2021, kao i da je trebalo da dobije Oskara, a momak koji je igrao Rifa takođe je trebalo da dobije Oskara.

Takođe je rekao da je to jedini film koji je gledao u bioskopu, dva puta. „Neverovatan je, ista kategorija kao Put besa.“

Elis se složio sa njim i rekao da mu je West Side Story vratio veru u Spilberga. Pre nego što je West Side Story izašao, smatrao je da je Minhen iz 2005. poslednji dobar film Stivena Spilberga.

Spilbergova priča sa zapadne strane je adaptacija istoimenog mjuzikla iz 1957. godine. Scenario za film napisao je Toni Kušner, a glavne uloge tumače Ensel Elgort i Rejčel Zegler. Arijana DeBos, Dejvid Alvarez, Majk Fejst i Rita Moreno pojavljuju se u sporednim ulogama, prenosi Index.

Mjuzikl prikazuje zabranjenu ljubav dvoje tinejdžera iz rivalskih bandi. Marija je sestra vođe bande Šarks, koju čine tinejdžeri Portorika, dok je Toni član Džetsa, rivalske bande koju čine beli Amerikanci. Poput Romea i Julije, Toni i Marija se zaljubljuju na prvi pogled, ali njihova ljubav nema srećan kraj.

Iako su ga kritičari smatrali jednim od najboljih filmskih mjuzikala, Spilbergova priča sa zapadne strane doživela je neuspeh u bioskopima. Zaradio je 76 miliona dolara, zbog čega nije uspeo ni da pokrije troškove snimanja od 100 miliona dolara.

West Side Story nominovan je za najbolji film na 94. dodeli Oskara, ali je prestižnu nagradu osvojila drama CODA, koju je režirao Sian Heder.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare