Forbsova lista najbogatijih žena koje su same stekle svoje bogatstvo

Showbiz 02. jun 202313:45 5 komentara
dajan hendriks
USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Fobrs je objavio listu 100 najuspešnijih žena koje su same stekle bogatstvo na različite načine.

Bila je ovo godina trijumfa i finansijskog rasta za 100 izuzetnih žena koje su obezbedile svoja mesta na Forbsovoj devetoj godišnjoj listi najbogatijih američkih žena koje su se samostalno obogatile..

Ove izuzetne žene su nagomilale svoje bogatstvo u različitim industrijama, u rasponu od građevinskog materijala do zdravstvenog softvera, benzinskih pumpi do TV emisija i još mnogo toga.

Pročitajte još:

Zahvaljujući oporavku na berzi, njihova kumulativna neto vrednost dostigla je zapanjujućih 124 milijarde dolara, što predstavlja značajan porast od 12 odto u odnosu na prethodnu godinu. Štaviše, prag za ulazak na listu porastao je na 225 miliona dolara, što odražava prosperitetno stanje ovih žena koje su svoje bogatstvo same napravile.

Distributerka građevinskog materijala Dajan Hendriks ostaje broj 1 šestu godinu zaredom, sa neto vrednošću od 15 milijardi dolara. Među osam novopridošlih su producentkinja Šonda Rajms i izvršna direktorka Insitroa Dafne Koler, čija firma koristi veštačku inteligenciju za brži razvoj lekova.

Svoju poziciju na vrhu šestu godinu zaredom osigurava Dajan Hendriks, moćna kuća koja stoji iza carstva distribucije krovova i zgrada. Njen izuzetan uspeh katapultirao je njeno bogatstvo na rekordnih 15 milijardi dolara, što je značajno povećanje u odnosu na prošlogodišnjih 12,2 milijarde dolara. Pod njenim vođstvom kao predsedavajućeg od 2007. godine, ABC Suppli je zabeležio rast prihoda od 25 odsto, dostigavši impresivnih 18,5 milijardi dolara.

Drugo mesto na listi zauzima Džudi Lav, koja je zajedno sa svojim pokojnim suprugom Tomom osnovala „Love’s Travel Stops & Countri Stores“. Sa procenjenom neto vrednošću od 10,2 milijarde dolara, doprinos Džudi Lav uspehu ovog lanca prodavnica kamiona je neosporan. Tom je preminuo u martu 2023. a njihovi sinovi Greg i Frenk su postali ko-izvršni direktori, obezbeđujući kontinuirani prosperitet poslovanja koji su negovali od 2014. godine.

rijana
ANGELA WEISS / AFP

Dalje od poznatih lica na listi se nalazi pevačica Rijana koja je zauzela 20.mesto, zatim pevačica Tejlor Svift koja se nalazi na 34. mestu, na 368. mestu našla se rijaliti zvezda Kajli Džener.

Na listi su pevačice Madona, Bijonse, kreatorka Dona Karan, zatim glumica Riz Viterspun, Barbara Strejsend, Elen Dedženeris, Serena Vilijams.

riz viterspun
Shutterstock/DFree

Detaljnu listu 100 najbogatijih žena koje su same stekle svoje bogatstvo pogledajte ovde.